Eget program for de spreke eldre

Seniorprosjekt vår 2023

Helsedirektoratet sier i sine anbefalinger om treningsmengde for eldre, at eldre -det vil si personer over 60 år- bør trene styrke med kvalifisert veileder 2 ganger pr. uke og en gang med utholdenhetstrening.

Espern starter med nytt seniorprosjekt Mandag 30. Januar 2023

Prosjektet varer i 12 uker,ekskludert vinterferie og påskeferie og starter med “bli-kjent samtale” med din egen personlige trener og fysiske tester.
Felles gruppetime blir hver onsdag fra 112.00-13..
Full oversikt over treningsperioden mottas før prosjektets oppstart.
Treningsperioden består av en time med PT i uken (med mulighet til å kjøpe en ekstra pt-time til redusert pris) og fellestrening.
Altså opptil 3 treningsøkter pr. uke.

Er du klar for det?-Pris: PR  PT- time er 475,- (Totalt 5700,-)

-Påmelding: abstrand93@msn.com eller tlf 48082047.

 

Helsedirektoratets råd er basert på at muskelstyrkende aktivitet er viktig for å opprettholde muskelstyrke og er bra for ben og leddhelse. Styrketrening har positive virkninger på hjerte- og karfunksjon, blodsukkerregulering, beinmineraltetthet, vektkontroll, depresjon, angst, fysisk funksjon i dagliglivet og generell livskvalitet hos voksne og eldre. Ved økende alder vil det være en reduksjon i muskelfunksjonen dersom de daglige aktivitetene ikke setter store nok krav til muskelstyrken. Personer som ikke trener styrke eller som utfører aktiviteter som setter krav til styrke, kan redusere muskelmassen med omtrent 0,5 kg muskelmasse per år fra de har passert 50 år.

Vi tilbyr gunstig medlemskap til deg som er 67 år og oppover

  • Ingen bindingstid
  • Kun 499,- pr mnd
  • Tren så mye du vil!

Uansett hvor gammel du er og om du ikke har trent tidligere, vil trening som senior redusere og forebygge aldersrelaterte fysiske og psykiske forandringer. Menn og kvinner kan, uansett alder, forbedre både kondisjon, styrke, bevegelighet, koordinasjon og balanse.

Kondisjonstrening kan påvirke risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer.

Styrketrening gir økt styrke og bedre funksjonsevne, gjør deg mer robust til å takle dagliglivet og forebygger beinskjørhet.

Personlig Trener - PT

Det er aldri for sent å begynne å trene, uansett hvor gammel du er!

PT Sirkel Senior

Dette er en av våre kurs i studio, og er ment som et trygt og godt supplement rettet mot alle våre seniorer som har valgt å trene på Espern.

Timen har som mål å øke muskelstyrken hos ”de voksne” på huset. All forskning viser at jo eldre man blir, jo viktigere er det å prioritere styrketrening for å hindre muskel, ledd og skjelettplager.

Timen har stort fokus på sikker og trygg trening for å unngå skader. Den passer for alle i alderen 60 år eller eldre.

Timen blir lagt opp som stasjonstrening hvor man utfordrer både styrke, balanse og koordinasjon. En god time hvor humor og trygg trening er hovedfokus.

Anbefalte gruppetimer